E-Wallets het nieuwe online betalen

Dit is een project van AIMS 
Dit project is momenteel in ontwikkeling door AIMS
Dit project is in ontwikkeling door AIMS
website development

E-Wallets het nieuwe online betalen

Online betalen, gaat normaal gezien van bank naar bank. Er is nog een manier om ook betalingen te doen vanuit een digitale portemonnee/ kluis. De E-Wallet. Een E-Wallet is een digitale portemonnee. Als een klant betaalt gaat dat naar zijn digitale privé portemonnee. De klant kan er niet bij maar blijft juridisch wel eigenaar van zijn geld. Dit is een nieuwere techniek omtrent bank betalingen.

Door gebruik te maken van een E-Wallet kunnen we betalingen accepteren zonder dat deze op de ondernemingsbalans komt. De E-Wallet blijft eigendom van de betaler, alleen deze kan nu niet meer bij het geld.Het geld hebben we tijdelijk voor hem in bewaring en of geparkeerd. Indien nodig kunnen we het geld op elk gewenst moment volledig of deels van zijn E-Wallet afboeken naar de juiste instantie. Zonder dat deze transactie op de cashflow van de onderneming komt.

Deze vorm van betalen wordt momenteel gebruikt bij crowdfunding, een persoon stort geld naar de actie, en zodra de actie is geslaagd wordt het streefbedrag over gestort naar de organisatie.Mocht het streefbedrag niet zijn gehaald wordt het bedrag terug gestort naar de oorspronkelijke rekening.

Een ander voorbeeld is de webshop gigant met het blauwe bolletje (dit is een hypostase 'het is niet waarschijnlijk maar wel mogelijk dat hun de systemen op een andere manier zijn ingericht'). Een klant besteld een product via de webshop bij een andere leverancier. De betaling gaat naar zijn zojuist aangemaakte E-Wallet. Na levering (bevestigt via Postorderbedrijf) wordt er een Fee van het bedrag ingehouden en de rest wordt naar de rekening van de leverancier gestort. De webshop hoeft nu geen factuur te sturen en of te wachten op het geld. Maar belangrijker alleen de Fee komt nu op het balans. Voorheen zouden ze het hele bedrag op hun rekening krijgen en dan wordt het bedrag min de Fee door gestuurd naar de leverancier.

Het laatste voorbeeld is een Keukenleverancier, de leverancier vraagt de betaling van keuken. dit geld wordt opeen E-Wallet van de klant bewaard. Periodiek wordt er geld van de E-Wallet naar de keuken leverancier gestort. Op deze manier weet de keuken leverancier dat het geld beschikbaar is maar de klant heeft een garantie, mocht de keukenleverancier failliet zijn dan heeft de klant alleen betaald voor de geleverde spullen. De restante van zijn E-Wallet worden dan terug gestort omdat deze niet op de balans staat van de failliete leverancier.

No items found.

Bent u nu ook gestresseerd in een vergelijkbare oplossing neem dan direct contact met ons op.
Dan kunt u mee genieten onze kennis.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.