App ontwikkeling
Betaalbare Apps
voor de MKB

Tegenwoordig kunnen ontwikkelaars 3 keer sneller ontwikkelen dan voorheen. Deze nieuwe werkwijze wordt massaal ingezet alleen de prijzen liggen nog op het oude model, dat maakt een App bij ons in de meeste gevallen toch 3 keer goedkoper. Het verschil met oudere techniek is dat je nu maar 1 type programmeur nodig hebt voor alle oplossingen. Of je de applicatie op een website, in de App Store, Play Store en/ of zelfs op Microsoft Store wilt plaatsen alles is tegenwoordig simpeler geworden.

Offerte aanvragen

De twee grootste misvattingen in de App ontwikkeling

1.
Een App is te duur in  ontwikkeling.

2.
een zakelijke App is er alleen voor grote bedrijven.

Wat is een App?

Vergeet dat fancy woord “app” direct, want een app is nieuw en wordt gezien als een gadget ‘nice to have’. Maar wat wij doen gaat veel verder. Wij realiseren een directe tijdsbesparing binnen uw onderneming. We kijken voornamelijk wat we met de minst mogelijke inspanning de meeste mogelijke tijdsbesparing kunnen realiseren. Ja en daar gebruiken we “vaak” een APP voor, dat is bij ons een tool om de tijdsbesparing te realiseren.

Wat kost een App?

De wereld heeft gelijk een app kan erg duur worden. Voorheen was het niet mogelijk om goedkopere apps te realiseren, er bestonden toen 3 telefoons: Windows, Apple IOS en Google Android. Alle 3 verschillende systemen werken met een eigen code, wil je een app op alle drie de systemen hebben, dan had je ook 3 programmeurs nodig om dezelfde applicatie te lanceren. Een APP was dus standaard 3x duurder dan een professionele website.

Tegenwoordig kun je de gemaakte code doorsturen naar alle verschillende telefoons, Windows desktop en zelfs naar een website. Het verschil is dat je voor de applicatie nu maar 1 programmeur nodig hebt voor alle mogelijkheden. Alles is tegenwoordig mogelijk via 1 simpele klik. Deze vertaalslag is nooit naar de consument terecht gekomen en dat maakt een APP bij ons al standaard 3 keer goedkoper.

Uiteraard worden er wel keuzes gemaakt de app ‘KAN’ iets trager worden dan dat je 3 programmeurs gaat inhuren. Dit kan komen doordat de tool die wij gebruiken een omweg heeft gemaakt om de ontwikkeling versneld mogelijk te maken. Onze klanten merken deze vertraging niet omdat wij hier zeer bewust op zijn. Sterker nog de Store geeft aan dat vergelijkbare apps 4x groter zijn dan onze oplossing.

En hoe zit het met de kwaliteit?

Door ons uitgebreide voortraject kunnen we sneller leveren en ook met een hoge kwaliteit. Nog voordat ik een offerte ga uitbrengen krijgt u een gedetailleerd projectplan. Alleen als wij de opdracht helder hebben kunnen we een gerichte prijsopgave geven. Na akkoord gaan wij het plan uitbreiden met een technische plan. Daarna leveren we per 2 weken een stukje werkende software op. Gedurende de ontwikkeling kun je per 2 weken direct bijsturen. Het kan goed zijn dat je tijdens het testen van de applicatie inziet dat het wenselijk is om een aanpassing door te voeren. Nu zijn we er snel bij, vaak kunnen we de applicatie aanpassen zonder dat het project uitloopt of meer gaat kosten. En wij kunnen daarbij garantie geven dat de applicatie werkt zoals die door u bedoeld is.

Maatwerk

Wij leveren maatwerk, dat houdt in dat we nauwelijks code hergebruiken bij een ander project. Maatwerk is altijd duurder dan een bestaande applicatie gebruiken, maar mijn ervaring is dat geen bestaand product exact werkt zoals u het wilt. Het is dan ook een misverstand om te denken dat het goedkoper is om bestaande code aan te passen. Als vergelijking geef ik aan dat een leegstaande supermarkt kunnen ombouwden naar een kantoor. In de praktijk wordt dan ook eerst het hele pand leeg gehaald om deze vervolgens opnieuw op te bouwen. Dat is vergelijkbaar aan de ICT. Code die we in de toekomst toch kunnen inzetten bij andere projecten worden tegen een ander tarief begroot.

Prijs

Wat kost een goede website tegenwoordig? Door onze werkwijze is een app eigelijk gelijk aan een website en dus liggen onze kosten ook rond hetzelfde bedrag. Voor grote applicaties moeten we meer systemen koppelen en liggen deze prijzen iets hoger. Maar wij bewijzen in bijna alle gevallen dat we 3x goedkoper zijn dan bij onze concurrenten. En dat komt door onze eerlijke prijsopgave. Zijn onze concurrenten boeven, nee lang niet allemaal in de meeste gevallen hebben ze ook echt gelijk, maar ik hanteer een werkwijze die bewezen sneller is in ontwikkeltijd dan huidige technieken/ methodieken. Daarnaast hebben wij 4 jaar aan een systeem gewerkt om juist sneller en effectievere maatwerk applicaties op te leveren. Dit is nu de dag uw grootste winst.

Heeft u een offerte gekregen van een concurrent, stel deze dan eens aan ons voor. Wij willen u graag voorzien van een second opinion.

Onze projecten worden vaak opgedeeld in functionaliteit, het kan zijn dat we al live kunnen gaan voordat alle wensen zijn gerealiseerd. Daardoor kunnen we dus ook de eerste livegang goedkoper realiseren. Vele klanten willen nadat de applicatie live staat nog wat aanpassingen zien. En dat nemen wij graag mee in de komende periode. Ook na livegang kunt u elke 2 weken een oplevering van ons verwachten.

Goedkoop is duurkoop?!

Het grappige is dat als je zoekt op “hoe duur is een app” of “wat kost een app” kom je op vele pagina’s met goedkoop is duurkoop. Je koopt een kat in de zak en/of begin er nooit aan je koopt alleen een concept. Ik kan met mijn ervaring zeggen dat deze sites ongelijk hebben en na een korte onderzoek worden deze website gemaakt door bedrijven die een dochters bedrijf in de App ontwikkeling bezitten. “Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend”. Als u deze slogan niet kent klik dan even ‘hier’. Door deze bedrijven wordt de markt onnodig hooggehouden.
Offerte aanvragen

App ontwikkeling projecten

Onze klanten
aan het woord

Offerte aanvragen

Martijn

Ik heb een offerte mogen neerleggen en ik ben verrast van zijn uitgebreide projectplan. Een concurrent geeft een prijs richting, Aims heeft het complete project voor mij begroot, ik kon dit 1 op 1 in mijn ondernemingsplan zetten.

sharon

Wij hebben Aims ingeschakeld voor een Livestream, Ik dacht dat er een laptop zal komen. Maar wat een professionaliteit, er stond ineens een studio tot 3 live camera's twee monitoren, draadloze microfoons en zelfs een mix paneel. Het was fantastisch te zien hoe het allemaal bij elkaar kwam. En dat werd allemaal bedient door 1 persoon.

Richard

Ik werk normaal voor grote producties van de NOS maar voor een lokaal project heb ik kennis mogen maken met Pascal. Wat een kennis en veel te bescheiden, ik heb mogen ervaren dat 1 man werkelijk het verschil kan maken, niets was onmogelijk.

Devin

Wij hebben Aims ingeschakeld voor een Livestream, Ik dacht dat er een laptop zal komen. Maar wat een professionaliteit, er stond ineens een studio tot 3 live camera's twee monitoren, draadloze microfoons en zelfs een mix paneel. Het was fantastisch te zien hoe het allemaal bij elkaar kwam. En dat werd allemaal bedient door 1 persoon.